Vijverontwerp

Het ontwerp van een vijver vergt veel kennis en ervaring. Zo zijn er een aantal aandachtspunten waar op gelet moet worden, bijvoorbeeld de ligplaats van de vijver, de zonstand, de diepte, het aantal en de soort vissen en de beschikbare ruimte van zowel de vijver als de filtratie ervan. Onze voorkeur gaat uit naar een natuurlijk filter dat wordt geïntegreerd in de vijver om zo min mogelijk ruimte te verliezen. Als deze mogelijkheid er niet is, maken we gebruik van een mechanisch filter systeem.  Een andere optie is het water te zuiveren met zuurstofplanten en moerasplanten volgens de Ada Hofman methode, waardoor u geen gebruik hoeft te maken van pompen of UV-lampen. Al deze filterwijzen zijn te zien in onze showvijvers aan huis.


Kom gerust eens een kijkje nemen. Ik leg u graag wat meer uit over de verschillende mogelijkheden die er zijn, zodat u een juiste keuze kunt maken voor uw droomvijver en ik deze om kan zetten naar een passend vijverontwerp.

Neem contact op>

Alleen een vijverontwerp nodig?

Wanneer u graag zelf uw vijver aanlegt, is het mogelijk dat ik alleen een vijverontwerp of systeemontwerp voor u maak. Met de tekeningen voor de techniek en het juiste advies, kunt u dan zelf de werkzaamheden uitvoeren


Neem contact op >