Vijveronderhoud

Het onderhouden van een vijver is een vak apart en het is dus belangrijk dat dit deskundig gebeurd. Eerst bekijken we het evenwicht van de vijver. Dit doen we door de waterkwaliteit te meten en de gezondheid van de beplanting en vissen vast te stellen.

Het evenwicht van de vijver kan verstoord raken door invloeden van het weer, zoals extreme regenval en hitte. Ook afvalstoffen van vogels, vissen en rottende planten zijn een belangrijke factor. Met het juiste onderhoud kunnen deze verstoringen verholpen worden en zal uw vijver weer in balans raken.

Of het nu een grote natuurvijver is van een paar duizend vierkante meter of een kleine gezelschapsvijver, wij hebben voor elke soort vijver aparte onderhoudsgereedschappen, zoals een bellyboat, een rietmaaier en een stofzuiger.

Neem contact op>

Waterkwaliteit + Stofzuigen


Om de vijver goed in balans te houden is het belangrijk de waterkwaliteit goed op orde te houden. Door het water te meten met een professionele test koffer kunnen we de waterwaardes invullen in een vijver protocol. Aan de hand daarvan wordt duidelijk welke stoffen het water nodig heeft om weer in topconditie te komen.

Bellyboat onderhoud


De grotere natuurvijver onderhouden wij met speciale bootjes. We maken dan gebruik van een waadpak met filppers zodat we de bodems niet beschadigen en we veilig kunnen werken. Door het riet onderwater af te maaien kunnen we het makkelijk naar de kant toe brengen en afvoeren. Ook worden ze ingezet voor het krijten van het water om de waterkwaliteit goed te houden.