Vijveraanleg

Het aanleggen van een vijver is een vak apart. Zo vereist het installeren van het systeem, zoals uitgedacht is in een ontwerp, enig technisch inzicht en de nodige kennis. Daarnaast moet er tijdens de aanleg van een vijver altijd rekening worden gehouden met bijvoorbeeld weersinvloeden en bodemstructuur om achteraf problemen te voorkomen. Doordat ik mij gespecialiseerd heb in de vijverbouw zal ik niet snel voor verrassingen komen te staan. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Swinkels Water en Groen in overleg met u een vijver kan realiseren die met recht een aanwinst is voor uw tuin.

Neem contact op >

Vakkennis en specialiteit

De afgelopen jaren ben ik me steeds meer gaan richten op het aanleggen van vijvers en alles daar omheen. Swinkels Water en Groen wordt ook regelmatig door collega hoveniers betrokken bij projecten waar het element water bij komt kijken. Uit ervaring weten we overal rekening mee te houden, zoals de grondwaterstand en het maken van een goede ondergrond. De fundering is namelijk het allerbelangrijkste van een vijver.

Bij het aanleggen van een vijver beginnen we daarom met het uitgraven van de vijver met de juiste meetapparatuur. In overleg met u wordt er een keuze gemaakt voor de materialen die gebruikt gaan worden voor de wanden. Ook worden de leidingen aangebracht. Nadat dit is voorbereid, kan de vijver waterdicht gemaakt worden met de juiste folie en kan uw vijver gevuld worden met water. Als de randafwerking gebeurt is, kunnen er waterplanten aangebracht worden en kan het water opgestart worden met bacteriën. Uw droomvijver is nu werkelijkheid geworden.

Waterkwaliteit

Vaak zie ik dat consumenten flink hebben geïnvesteerd in de aanleg van een prachtige vijver, maar is het water zo groen en troebel dat je de vissen amper ziet, zonde dus! Voor een heldere vijver met een gezonde waterkwaliteit moet bij het ontwerp en de aanleg al gedacht worden aan onder andere de juiste filtratie, beluchting en beplanting. De waterkwaliteit is namelijk essentieel voor het welzijn van uw vissen en waterplanten en dat maakt het plaatje van uw droomvijver compleet.

Vijveronderhoud >