Visziekten

Helaas komt het wel eens voor dat uw vissen ziek worden. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld acute weersverandering, slechte waterkwaliteit en stress na transport en het bij zetten van nieuwe vissen. Wat de oorzaak ook is, Swinkels Water en Groen is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van alle visziekten.

Neem contact op >

Onderzoek

Wanneer u zieke vissen heeft, kunt u vaak de eerste tekenen al zelf herkennen. Hebben uw vissen beschadigde vinnen of witte of rode vlekken dan wijst dit op een huidirritatie. Ook kan het zijn dat uw vissen ander gedrag vertonen, zoals springen, schuren of verminderde eetlust. Herkent u dit? Neem dan direct contact op om een uitstrijkje te laten maken.

Het maken van een uitstrijkje gebeurt op professionele wijze door middel van van een microscopisch onderzoek. Hiermee wordt vastgesteld welke ziekte uw vis heeft, waarna de juiste behandelmethode toegepast kan worden.

Behandeling

Iedere visziekte behoeft zijn eigen behandeling. Wanneer u er op tijd bij bent, zijn uw vissen vaak op een snelle en eenvoudige manier te behandelen. Heeft de ziekte zich in een verder stadium gevorderd, dan is het wellicht noodzakelijk de behandeling enkele malen te herhalen. Swinkels Water en Groen heeft door het volgen van vele cursussen en door veel ervaring, de juiste kennis en producten in huis om de verschillende visziekten te herkennen en te behandelen.

U kunt vrijblijvend langs komen met uw vis in onze winkel of maak een afspraak, zodat ik u thuis kan bezoeken.

Maak een afspraak >